Lite om budbil och Arlanda

Jag sa någon gång för ett tag sedan att jag har arbetat med att köra budbil till och från Arlanda. Det kom som en förvåning för många av er, skulle det visa sig. Frågorna har därför varit många och jag tänker att jag gör bäst i att besvara dem. Först ska jag bara ge min bild av varför jag tror att ämnet – alltså budbil i Arlanda – engagerar i den grad det gör:

Livet består av förväntningar. Man förväntar sig att saker ska vara så som man tänker att de är inne i huvudet. Jag gör det som jag gör i mitt liv och därför tänker många att mitt förflutna bör ha präglats av snarlika saker. Så är inte fallet alltid. I mitt fall, exempelvis, så har mitt liv bestått utav två år med budbil till och från Arlanda. Jag körde alltså gods som skulle flygas till andra delar av världen. Sedan tog jag min budbil till Arlanda för att hämta sådant gods som skickats hit från världens alla hörn. Det var ett intressant jobb som jag uppskattade mycket. Det får mig att öppna med den vanligaste av frågorna jag har fått:

Hur var det att jobba med budbil till Arlanda?

Ja, det var ju just det. Det var väldigt trevligt. Man lär sig liksom vägen man kör utan och innan. Vissa kanske skulle tycka att det var tråkigt och enformigt men jag tycker tvärtom. Jag gillade repetitiva saker i livet, i alla all ibland. Så var det när jag körde den där budbilen till och från Arlanda. Jag visste vad jag skulle få och det var något jag uppskattade.

Tjänade man bra som förare av budbil i Arlanda?

Jag tror att min lön låg ungefär på det som kunde förväntas när man körde budbil, till Arlanda eller ej. Det var en bra lön, tycker jag. Jag hade jobbat med en hel del andra saker innan och då var det verkligen konkurrenskraftig betalning. Lägg därtill att stora delar av arbetet gick ut på att sitta i bilen och lyssna på radio. Högt uppskattat, i alla fall hos mig!

Varför slutade du köra budbil till Arlanda?

Det är enkelt. Jag träffade en person som jag valde att dela livet med. Vi flyttade ihop i Örebro och då fick epoken med budbil och Arlanda vara över. Jag började plugga och bytte sedan, som ni vet, bransch ganska så rejält.

Ställ era frågor i kommentarerna så svarar jag på dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *