Frågor om marknadsundersökning

Vet ni vad. Jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket mer jag kan berätta om min tid inom marknadsundersökning. Jag nådde liksom vägs ände i senaste inlägget, kände jag. Då hade jag alltså tillägnat 10 inlägg åt tiden då jag var verksam inom marknadsundersökning. Jag hade skrivit om när jag började med jobbet, då jag var 19 år gammal. Sedan skrivit om alla de år då de svängde i mitt liv och min känsla för jobbet sattes på spel. Ja, och sedan två inlägg om processen när jag slutade. Ni förstår ju; jag har skrivit oerhört mycket om marknadsundersökningar.

Ändå fortsätter frågorna att komma in. Jag tänkte därför att jag skulle passa på att besvara några av dem kollektivt. Ni är, trots allt, många som ställer samma eller snarlika frågor. Här är några av de vanligaste som kommit in:

Var det roligt att ringa upp folk för marknadsundersökningar?

Ja, det var det faktiskt. Det var ett jobb jag uppskattade många aspekter av. Jag tycker om att prata och jag tycker om att lyssna på människor. Det är en stor fördel förstås. Sedan tyckte jag om att arbeta på företaget där jag jobbade med marknadsundersökning. Det var en bra arbetsgivare. Det var bra betalt och generös provision. Jag hade bra chefer som alltid stöttade oss anställda. Det kändes väldigt fint faktiskt.

Sedan ska jag inte glömma att lyfta mina kära kollegor som jag, än idag, kan sakna väldigt mycket. Tyvärr har jag inte kontakt med någon av dem längre. Kanske skulle jag ta kontakt och föreslå en återförening med de jag kände bäst. Då kan vi prata gamla minnen och gamla klassiska samtal då vi ringde om marknadsundersökningar. Jag kan faktiskt inte minnas ett enda nu när jag tänker efter – men det skulle säkerligen ändras om jag fick träffa på det gamla gänget.

Hur länge jobbade du med marknadsundersökning?

En mycket bra fråga som mitt minne svek mig på. Jag var faktiskt tvungen att kolla upp det i ett gammalt kontrakt. Jag började där i augusti 2004 och slutade i augusti 2009. Så det blev nästan på dagen 5 år. Ett halvt decennium av marknadsundersökning. Kanske skulle jag kalla mina memoarer så.

Jag måste faktiskt springa iväg nu. Jag ska på lunch med en kollega och sedan bio, vilket ska bli väldigt kul.

Om du har frågor om marknadsundersökning, eller min tid inom det, som inte besvarats: Ställ dem i kommentarsfältet. Jag svarar på allt, ibland publikt och ibland privat.

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *