Om flyttstädning

Frågorna har varit många. Jag talar förstås om de som kommit in efter att jag berättat om min sidoverksamhet. Till er som har missat att jag ens nämnt detta säger jag; Frukta icke. Här kommer nämligen en snabb uppdatering:

Jag bedriver en liten verksamhet inom flyttstädning. Det är något jag hållit på med i närmare 10 år nu. Det är lång tid för ett företag som jobbar med just flyttstädning. De flesta blir inte kvar så länge. Vet ni varför? Det är för att de flesta kunder tillslut kan skilja agnarna från vetet. Om man inte är bäst när man erbjuder flyttstädning så blir det oerhört svårt att klara sig i branschen. Vi är bäst på flyttstädning och därför fortsätter vi att växa år efter år.

Så, frågorna då. Det har varit många som ställt den ganska generella frågan om hur vi går tillväga. Jag antar att frågan kan besvaras på olika sätt. Jag menar, någon kanske undrar hur vi som verksamhet fungerar. Hur vi går tillväga i vårt vardagliga jobb inom flyttstädning. Någon annan kanske undrar hur själva jobbet går till. Hur rutinen kring flyttstädnigen ser ut. Jag tänker därför att det är lämpligt att svara på två olika sätt. Jag tror att jag bara kommer att hinna med ett av svaren idag men vi får se.

Jag börjar med att besvara frågan om hur vi går från förberedelse till handling. Det brukar nämligen gå till såhär:

Kunden ringer in till oss. Hen har ett problem som ofta ser ut på samma sätt. Hen har nämligen ingen ork, lust eller möjlighet att sköta sin egen flyttstädning. Det är kanske fullt fokus på det nya boendet och lusten att pilla med allt det gamla är inte särskilt stor. Nej, hen vill anlita professionell flyttstädning för att det ska ske på rätt sätt.

I andra änden av luren finns någon från vårt företag som säger: ”Inga problem. Det här fixar vi vet du”. Sedan bestäms ett datum och en plats. Det ska också framgå om det finns några särskilda behov vid flyttstädningen som vårt team bör känna till. Sedan bokas detta och alla omständigheter faller på plats innan samtalet avslutas.

När dagen för flyttstädning är kommen tar vårt team emot nycklarna, genomför arbetet och lämnar sedan tillbaka nyckeln?

OK? OK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *